logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Hij hielp een jongen die op school gepest werd. Vier jaar later ontdekt hij de hartverscheurende waarheid.

'Op een dag, toen ik een eerstejaars was op de middelbare school, zag ik dat een jongen uit mijn klas naar huis wandelde na de les. Zijn naam was Kyle. Het leek alsof hij al zijn boeken bij zich had. Ik dacht bij mezelf: 'Waarom zou iemand al zijn boeken mee naar huis nemen op een vrijdag brengen? Hij moet echt een nerd zijn. De reden zou ik slechts vier jaar later ontdekken, ...

"Ik had een vol weekend gepland (feesten en een voetbalwedstrijd met mijn vriend morgenmiddag), dus ik haalde mijn schouders op en wandelde verder. Terwijl ik verder ging, zag ik een stel kinderen die naar hem toeliepen. Ze renden naar hem, sloegen al zijn boeken uit zijn handen en duwden hem op de grond, zodat hij en zijn boeken in in de modder landde. Zijn bril ging vliegen, en ik zag het neerkomen in het gras , zo'n drie meter verder. Hij keek hen aan en ik zag dit vreselijke verdriet in zijn ogen. zik had zo'n medelijden met hem. Dus, liep ik naar hem toe hielp hen overeind , toen zag ik een traan in zijn ogen.
Toen ik hem zijn bril overhandigde, zei ik: 'Die jongens zijn eikels. Ze zouden beter moeten weten. 'Hij keek me aan en zei:' Hallo, bedankt! 'Hij had een grote glimlach op zijn gezicht. Je kon echt zijn dankbaarheid voelen.
Ik hielp hem zijn boeken op te rapen en vroeg waar hij woonde. Wat bleek, hij woonde in mijn buurt, dus ik vroeg hem waarom ik hem nog nooit eerder had gezien. Hij zei dat hij voorheen naar een privéschool ging. Ik zou nooit met een privéschool-kind contact gehad hebben .
Ik droeg zijn boeken En we hebben de ganse weg naar huis gepraat. Hij bleek een toffe kerel te zijn. Ik vroeg hem of hij op zaterdag met mij en mijn vrienden wou komen voetballen. Hij zei ja. We hebben het ganse weekend samen doorgebracht en hoe meer ik Kyle leerde kennen, hoe leuker ik hem vond. En mijn vrienden dachten hetzelfde over hem. En zo is onze vriendschap begonnen."

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Toen kwam ons laatste jaar... Kyle besloot om geneeskunde te gaan studeren in Georgetown, en ik ging naar Duke gaan. Maar ik wist dat we altijd vrienden zouden zijn, dat samen plezier maken nooit een probleem zou zijn. Kyle was de uitverkorene van onze klas om de afscheidsrede .Ik was al blij dat het niet aam mij was iedereen toe te spreken.Hij zag er goed uit. Hij was een van die jongens die zichzelf ontdekt had tijdens High School. Hij was charismatisch, heel intelligent en zag er best goed uit in glazen. Hij had meer dates dan mij en alle meiden hielden van hem! Jongen, soms was ik jaloers.
Vandaag was een van die dagendat ik hem zenuwachtig zag. Net voor zijn toespraak tikte ik hem op de rug en zei: 'Hee, grote vent, jij zal het geweldig doen!' Hij keek me aan net zoals de eerste keer dat we elkaar hadden ontmoet. De glimlach en de "Dank je" .
Op het podium keek hij me aan en schraapte zijn keel. wat hij toen zei, nagelde me aan de grond :

Afstuderen is een tijd om degenen te bedanken die je hebben geholpen om het door die moeilijke jaren te maken. Jouw ouders, je leraren, je broers en zussen, misschien een coach ... maar meestal je vrienden. Ik ben hier om jullie allemaal te vertellen hoe een vriend zijn van iemand het mooiste geschenk is dat je ze kan geven. Ik ga je een verhaal vertellen. 'Ik keek vol ongeloof naar mijn vriend die het verhaal vertelde van de eerste dag op school en hoe we elkaar ontmoetten. Hij had gepland om dat weekend zelfmoord te plegen. Hij sprak over hoe hij zijn kastje had leeggemaakt, en alles naar huis meenam zodat zijn moeder het later niet zou moeten. Hij keek me aan en gaf me een glimlach. "Gelukkig ben ik gered. Mijn vriend heeft me gered van het onbeschrijfelijke te doen. 'Ik hoorde de menigte naar adem happen , aangezien deze knappe, populaire jongen ons alles vertelde over zijn zwakste moment.
Ik zag zijn ouders naar mij kijken en lachen met diezelfde dankbare lach. Tot op dat moment besefte ik niet van hoe diep die kwam. Onderschat nooit de kracht van je daden.
Met een klein gebaar kanje het leven van een persoon veranderen. In voor-en tegenspoed , iedereen kan een vriend gebruiken. .

Je kan het niet helpen om op te merken dat intimidatie op school nog steeds aanwezig is, en dit is goed. Want er is niets erger dan te doen alsof het probleem niet bestaat ! Helaas gebeurt dit in de meeste scholen. Het verhaal van deze twee jongens toont aan dat, ondanks de pijnlijke ervaring, soms is een klein gebaar genoeg is om iemand's leven te redden. Het is de moeite waard om dit door te vertellen

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x