logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Als je deze tips volgt, stopt je kind met onbeleefd zijn. Het is veel makkelijker dan je denkt!

Alle ouders willen hun kinderen zo goed als mogelijk opvoeden. Ze willen een liefdevolle omgeving creëren en hen laten opgroeien tot gelukkige, verantwoordelijke volwassenen. Daarom hebben we de belangrijkste tips verzameld hoe om te gaan met de meest irritante gedragingen van kinderen. Sommigen lijken voor de hand liggend , maar misschien vind je iets nieuws dat je kan helpen in de koppige jaren.

De volgende gedragingen zijn perfect normaal en er is geen reden om zich zorgen te maken , wijs je kind er gewoon op aan en leer hoe je ze kan vermijden. Uitvinden hoe!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

1. Scènes maken

Dit gedrag wordt vooral gevoed door de zenuwen van veel ouders, want wat vaak een normale driftbui wordt een resultaat van het eerste huilen.. Het kind begint te praten in een hogere stem en probeert emotionele chantage. Ouders verliezen hun geduld en vrezen de gevolgen of het nog meer schreeuwen. De meest effectieve methode is om de schreeuw te negeren en rustig te verklaren dat hun vraag enkel zal beantwoord zal worden als die op een kalme toon word gesteld.

2. "Vuil" eten

Wanneer kinderen eten, gebeurt het vaak dat de helft van de maaltijd op de vloer, kleding of gewoon overal terecht komt. Ouders worden boos omdat de peuter een nieuwe jurk, een bank of een tapijt heeft vuil gemaakt. Het is immers voldoende om een oude doek neer te leggen waar ze eten om de omgeving schoon te houden. Na verloop van tijd zal het kind leren hoe hij zijn maaltijd kan beheersen.

Op de volgende pagina hebben we meer tips

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x