logo Dingen die er toe doen. Deelze!

7 producten die je helpen tegen de negatieve effecten van hypothyreoïdie.

Alle schildklieraandoeningen zijn moeilijk te behandelen. en het zijn vooral vrouwen die last hebben van hypoplasie. Door een trage stofwisseling hebben patiënten het vaak moeiilijk om op gewicht te blijven of om vocht te absorberen. Slaapproblemen, constante vermeidheid,... Het effect op het lichaam is zichtbaar voor iedereen. Het is ook geweten dat geen enkel dieet een slechtwerkende schildklier kan genezen. Maar door aangepaste voeding kan je wel meer controle houden op je gewicht en gemoedstoestand verbeteren! Lees verder wat je hiervoor moet doen:

1. Kokosolie

Is een bron van triglyceriden, die energie geven aan mensen die last hebben met hypothyreoïdie. Kokosolie versnelt de stofwisseling en helpt vet te verbranden, het is aangeraden om een theelepel van kokosolie te eten op een lege maag en dan een tweede voor het slapen gaan.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Cayennepeper

Dit hete kruid werkt geweldig voor je stofwisseling en helpt om het overtollige water uit je lichaam te verwijderen. Wist je dat cayennepeper je lichaam opwarmt? Dit is goed nieuws voor mensen met hypothyreoïdie, omdat die meestal koud hebben, zelfs bij warm weer.

3. Gember

Precies hetzelfde effect als de cayennepeper , het is enkel niet zo pittig in smaak.

3. Pistachenoten

Dit zijn de beste noten voor mensen die lijden aan schildklieraandoeningen, omdat ze veel jodium bevatten.

4. Sesamzaadjes

De schildklier is verantwoordelijk voor de productie van calcitonine, een hormoon die nodig is voor de opname van calcium, dus mensen met een slecht werkende schildklier lopen een groter risico op osteoporose. Om te voorkomen dat de gevolgen van een laag niveau calcitonine leidt tot een calciumtekort, kan je sesam aan je dieet toevoegen.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x