logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een onschuldig lijkende foto van een borst verbergt een heel weinig bekend kenmerk van kanker. Zie je het?

De 42-jarige Lisa Royle uit Manchester voelde zich gezond. Op een dag zag ze op het profiel van een goede vriendin iets dat haar leven redden. De vriendin leed aan borstkanker en plaatste een foto op Facebook waarop een van de nauwelijks bekende tekenen van borstkanker te zien was. Een kleine uitholling die makkelijk over het hoofd gezien kan worden maar erop duidt dat er zich een tumor ontwikkelt in de borsten.

Toen ze de fotos van haar vriendin Lisa zag, besloot ze haar eigen borsten aan een onderzoek te onderwerpen en tot haar verbazing zag ze dat ze ook kleine holle plek had aan de onderkant van haar borsten. Ze bezocht direct een arts. De biopsie wees helaas uit dat Lisa borstkanker had.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Ze kon de diagnose niet geloven en plaatste een foto op Facebook om andere vrouwen te waarschuwen: "Ik had nooit gedacht dat ik een foto van mijn borst op Facebook zou zetten maar aangezien hij er volgende week af gaat dacht ik dat het wel moest kunnen. Ik trof een klein detail aan dat makkelijk over het hoofd kan worden gezien. Een kleine uitholling. Geef om je gezondheid en onderzoek je borsten. Dit kan je leven redden."

Lisa wilde alle vrouwen waarschuwen om regelmatig hun borsten te onderzoeken en een gynaecoloog te bezoeken. We wensen Lisa de beste gezondheid en een spoedig herstel! Jij kunt ook bijdragen aan het redden van de gezondheid van andere vrouwen als je dit deelt!

Wacht niet! Controleer je borsten regelmatig!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x