logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Ik was verbaasd toen zij een aansteker bij rauwe rijst hield, maar nu doe ik dit iedere keer zelf wanneer ik een nieuwe verpakking koop!

China is de grootste rijstproducent ter wereld, hoewel iedereen weet dat Chinese voedingsmiddelen vaak verontreinigd zijn. Er wordt veel gesproken over de schokkende vermenging van rijstkorrels met... plastic. Gelukkig zijn er enkele manieren waarmee je kunt beoordelen of de gekochte rijst gezond is of ongewenste bestanddelen bevat.

1. De waterproef

Strooi een lepeltje rijst in koud water en meng het krachtig. Wanneer alle rijst even later naar de bodem zinkt, is deze gezond. Wanneer er echter korrels blijven drijven, moet je oppassen wat je eet...

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. De vuurproef

Steek een lepeltje rijst aan. Wanneer de rijst eventjes ontbrandt en een geur van verbrand plastic afgeeft, kun je beter meteen de hele verpakking weggooien.

3. De vijzelproef

Gevijzelde korrels van echte rijst veranderen snel een eenvoudig in witte, dunne stof terwijl plastic niet wil verkleinen en een lichtgele kleur heeft.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x