logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Op tijd ontdekte longkanker is behandelbaar! Lees wat de symptomen zijn.

Tumoren geven vaak veel eerder blijk van hun aanwezigheid dan wanneer ze worden gediagnosticeerd door artsen. Houd je lichaam goed in de gaten om belangrijke tekenen niet over het hoofd te zien! Kijk welke symptomen van longkanker er nog meer zijn behalve natuurlijk pijn in de borstkas.

1. Aanhoudende hoest

Een hoest die verdacht lang aanhoudt, vormt een reden voor een doktersbezoek.

2. Voortdurende ontstekingen

Het afweersysteem, verzwakt door kankercellen, kan zelfs geen gewone verkoudheid meer aan. Daarom zijn mensen die aan kanker lijden zo vatbaar voor infecties.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

3. Gewichtsverlies

Onverklaarbaar gewichtsverlies zou altijd moeten leiden tot verontrusting! Dit kan net zo goed komen door hevige stress, maar neem beter het zekere voor het onzekere...

4. Botpijn

We hebben slecht nieuws. In geval van longkanker verschijnt botpijn op het moment wanneer de kankercellen al uitzaaien naar andere lichaamsdelen.

5. Spierverslapping

De eenvoudigste handelingen zorgen voor pijn en de spieren zijn ongehoorzaam, vooral in de heupen, schouders en benen? Dit kan duiden op een tumor.

6. Een hoog calciumgehalte

In veel gevallen zorgt longkanker voor een aanzienlijke stijging van het calciumgehalte, wat weer leidt tot de volgende symptomen:

- vaak moeten plassen,
- ontlastingproblemen,
overmatige dorst,
- misselijkheid,

- duizeligheid,
buikpijn.

Lees verder om de overige kenmerken te leren kennen!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x