logo Dingen die er toe doen. Deelze!

We hebben thuis allemaal een medicijn tegen spataderen maar bijna niemand weet dit!

Er bestaan waarschijnlijk geen mensen zonder spataderen op hun benen. Deze kleine, onesthetische veranderingen kunnen verschillende oorzaken hebben zoals overgewicht, een zittende levensstijl of hormonale veranderingen. Niemand is er blij mee, maar je kunt ervoor zorgen dat ze minder zichtbaar zijn of zelfs geheel verdwijnen!

We hebben het over die paarse lelijke huidverkleuringen die ook nog eens pijn kunnen doen! Hieronder twee manieren om ze te bestrijden:

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

1. Groene tomaten

Snijd de tomaten in plakken en leg deze op de plekken waar de huid veranderd is. Het moeten absoluut groene onrijpe tomaten zijn! Deze bevatten namelijke solanine, een organische chemische verbinding die ongezond is om te eten (leidt tot voedselvergiftiging) maar uitstekend van pas komt bij het bestrijden van huidsveranderingen.

Laat de tomaat 2-3 minuten inwerken op de huid en breng vervolgens bevochtigende crème aan (solanine droogt de huid namelijk uit). Na een tiendaagse kuur zullen de spataderen zo goed als onzichtbaar geworden zijn.

PS. Je kunt groene tomaten vervangen door rauwe aardappels; het resultaat zal identiek zijn.

2. Appelazijn

Bevochtig een watje met appelazijn en smeer er zachtjes de plekken met spataderen mee in. Herhaal de behandeling een maand lang 3 keer per dag.

Let op!: Pas deze methode niet toe op je gezicht want dit kan leiden tot huidirritatie.

Welke manier kies jij?

Een zeer handig artikel! Deel het.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x