logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Deze 7 levensmiddelen verspreiden gevaarlijke stoffen wanneer ze opnieuw worden opgewarmd. Product 4 had ik nooit gedacht!

Thuis eten we vaak meerdere dagen achtereen hetzelfde. Zo hoeven we de volgende dag alleen de restjes op te warmen. Soms is er ook nog eten over nadat er gasten zijn geweest tijdens de feestdagen. We weten allemaal dat je eten niet mag verspillen. Toch is het ook heel belangrijk om te weten welke producten schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid wanneer je ze meerdere keren opwarmt. Hieronder een lijst van 7 producten waarvoor dit geldt.

1) Eetbare oliën - tijdens herhaald bakken in oliën ontstaan schadelijke varianten van vetzuren, zogenaamde transvetten. Deze hebben een zeer negatieve invloed op de vethuishouding van het lichaam en zijn tevens kankerverwekkend. Daarom mogen we olie altijd maar één keer gebruiken om mee te bakken.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2) Paddenstoelen - deze kun je het beste direct na bereiding opeten omdat de eiwitten van paddenstoelen tijdens hernieuwde opwarming kunnen transformeren tot schadelijke chemische verbindingen. Bewaar paddenstoelen na het bereiden daarom bij voorkeur in de koelkast en eet ze binnen 24 uur op.

3) Aardappels - in aardappels kunnen Clostridium-bactieriën voorkomen die botulinetoxine veroorzaken en daarom tot vergiftiging kunnen leiden. Tijdens het koken van aardappels gaan deze bacteriën dood maar hun sporen kunnen overblijven. Bij aardappels is de manier van bewaren tussen het bereiden en opwarmen essentieel. Als je het gerecht niet in de koelkast bewaart, kunnen de bacteriën zich bij kamertemperatuur opnieuw vermenigvuldigen.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x