logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een 19-jarig meisje besloot de hele wereld te laten zien wat ze onder haar kleren heeft. Ze zegt dat ze niets heeft om zich voor te schamen. Daar heeft ze gelijk in, niet waar?

Aimee Rouski woont in Liverpool, is 19 jaar en bezit veel meer levenswijsheid dan de meeste van haar leeftijdsgenoten. Aimee weet dat ze zichzelf moet accepteren, van haar eigen lichaam moet houden en... niet moet proberen te vechten tegen iets dat je niet kunt verslaan. De jonge meid lijdt aan een vooralsnog onbehandelbare ziekte.

Aimee, jak większość młodych osób, uwielbia robić sobie zdjęcia, ale ona publikuje je w konkretnym celu. Angielka choruje na rzadkie schorzenie, chorobę Leśniowskiego - Crohna.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

De ziekte is voor het eerst omschreven in 1904 door de Poolse dokter Antoni Leśniowski. Burrill Bernard Crohn voegde in 1932 veel informatie toe over deze ziekte, maar dit verandert niets aan het feit dat niemand weet waarom deze ontsteking van de darmen plaatsvindt, waardoor Aimee een stoma moet dragen. Ze hebben de dikke darm van de jonge patiënte verwijderd.

Aimee lijdt aan hevige buikpijnen en heeft een litteken op haar dijen na de spiertransplantatie. Ze kan niet leven als een normaal jong persoon maar vecht ondanks dat voor haar eigen geluk.

Op de volgende pagina kun je lezen wat Aimee te zeggen heeft over de stoma en over hoe mensen reageren op de aanblik ervan.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x