logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een Russische chirurg liet enkele simpele bewegingen zien waarmee je een operatie van de ruggengraat kunt voorkomen.

Simpele oefeningen ter versterking van de spieren van de ruggenwervel helpen een operatie te vermijden en werken ook preventief tegen blessures. Een aanzienlijk deel van de bevolking heeft problemen met de ruggengraat en velen zijn bank voor het moment dat een operatie niet meer te vermijden is. Een Russische chirurg laat zien hoe je dit kunt voorkomen.

Blessures van de ruggenwervel zijn ernstig en verstevigende oefeningen essentieel. Vandaag de dag leiden velen onder ons een zittend bestaan. Op het werk zitten we aan bureaus, thuis voor de tv of de computer. De rugspieren verslappen waardoor we niet in staat zijn om de kolom in de juiste positie te houden. In zo n situatie kan zelfs een ongelukkige beweging of een op het eerste gezicht onschuldige val leiden tot ernstige klachten. Hieronder zie je een video waarin een Russische chirurg oefeningen laat zien die iedereen zelf thuis kan of misschien wel moet doen. Deze oefeningen zijn zowel geschikt voor personen met problemen in verband met de ruggenwervel als mensen die geen pijn hebben maar het willen voorkomen. Let op - als je serieuze problemen met je ruggenwervel ondervindt voorafgaand aan het doen van een oefening, raadpleeg dan een arts of fysiotherapeut. Sommige oefenvormen kunnen ondanks dat ze voor de meesten gezond zijn, gevaarlijk blijken voor personen met een hernia of andere aandoeningen.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Laten we beginnen! Ga op je rug liggen, ontspan je en trek een voor een je knieën op tot aan je borst. Strek de benen vervolgens en hef ze omhoog (opnieuw om de beurt). Voer alle bewegingen rustig, langzaam en nauwkeurig uit. Bekijk onderstaande video om de overige oefeningen te zien:

Als je iemand kent die baat heeft bij deze oefeningen, deel dit artikel dan met hem!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x