logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Dit gif vernietigt de botten! We drinken het allemaal en sommigen zelfs elke dag...

Jullie hebben vast al vaak gehoord dat frisdrank ongezond is. Vrouwen proberen het te vermijden omdat je er dik van wordt; mannen drinken het echter graag omdat het energie geeft (die indruk krijg je tenminste voor korte tijd!).

Dr. West Conner, die les geeft in farmacie, heeft onderzoek gedaan waaruit duidelijk blijkt waarom je dranken als cola moet laten staan.

Tijdens de eerste 10 minuten na het opdrinken van een cola-achtige drank, dienen we onszelf maarliefst 10 lepels suiker toe (dit dekt in één klap 100% van de dagelijks behoefte aan suiker). Theoretisch zou ons lichaam moeten protesteren en kokhalzen. Dit gebeurt echter niet omdat fosforzuur de ondraaglijk zoete smaak neutraliseert.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Na 20 minuten stijgt de suikerspiegel in het bloed als een gek en komt er insuline vrij. De lever begint onmiddellijk te werken en de overtollige suikers om te zetten in vet.

Na 40 minuten absorbeert het lichaam alle cafeïne uit cola. De pupillen verwijden, de bloeddruk stijgt en daardoor stuurt de lever meer suiker naar het bloed. De adenosine-receptoren in de hersenen worden geblokkeerd waardoor we ons ineens niet meer moe voelen. Maar dat is niet alles,
ga naar de volgende pagina om meer te lezen

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x