logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Voorafgaand aan zijn dood nam hij via internet afscheid van zijn fans. Wat hij schreef is zeer ontroerend.

Op 25 februari 2017 overleed de twintigjarige Pablo Raez. De dood van de Spanjaard greep niet alleen zijn landgenoten aan maar de hele wereld. Iedereen volde het gevecht van de sporter met leukemie. Pablo gaf niet op en nam deel aan een project waarmee het aantal beenmergdonors in Spanje is gestegen met... 1000%! Deze jongen heeft echt ontzettend veel voor anderen betekend en zelfs toen hij het leven vaarwel moest zeggen, vergat hij niet om ons allemaal een belangrijke boodschap achter te laten.

Pablo werd geboren in het Spaanse Marbella. Hij behaalde al vroeg sportieve successen maar zijn veelbelovende carrière werd in de kiem gesmoord door de ziekte. Hij was 18 toen er leukemie bij hem werd gediagnosticeerd.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Voor de 18-jarige begon de moeilijkste tijd uit zijn leven. De chemokuur was lang en pijnlijk en de meeste tijd bracht hij door in het ziekenhuis... Toch vond hij daar een bezigheid! Pablo zette zich in voor het ondersteunen van leukemiepatiënten. Dankzij zijn posts op verschillende sociale media en zijn blog heeft hij een enorm aantal mergdonoren weten te regelen.

Ja, dat is dezelfde jongen... De ziekte heeft Pablo fysiek vernietigd maar in ieder geval niet psychisch! Na een succesvolle transplantatie (de donor was Pablos vader) hoopte iedereen dat het alleen nog maar beter zou worden. De vreugde duurde maar 10 maanden...

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x