logo Dingen die er toe doen. Deelze!

10 symptomen die kunnen duiden op leukemie en die jij volledig negeert.

Snelle ontdekking van een tumor is van essentieel belang om de ziekte te overwinnen. Soms negeren we de eerste verschijnselen in plaats van zo snel mogelijk een bloedonderzoek te doen, en als het om leukemie gaat, is haast absoluut geboden!

1. Pijn aan de botten, spieren en gewrichten

Heb je het gevoel dat zelfs je botten pijn doen, vooral in de dijen en schouders? Dit is een belangrijk en kenmerkend symptoom van leukemie.

2. Hoofdpijn

Sterke hoofdpijn, vaak meteen na het wakker worden, veel zwetens nachts, een algeheel pijngevoel in het lichaam en bleekheid - deze symptomen mag je niet negeren omdat ze getuigen van problemen in de bloedsomloop in verband met leukemie.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

3. Slapheid en vermoeidheid

Hoe minder rode bloedcellen, hoe minder zuurstof in het lichaam, met als gevolg anemie, algehele verslapping, spierpijn en voortdurende slaperigheid. Alarmerend zijn plotselinge en onverklaarbare dalingen van je energie en fysieke gesteldheid.

4. Ademhalingsproblemen

Te weinig zuurstof in het lichaam leidt tot ademhalingsproblemen. Plotselinge benauwdheid, kortademigheid en versnelde ademhaling zonder duidelijke reden - dit zou iedereen moeten verontrusten.

5. Vlekken op de huid

Rode bloedingen of kleine vlekjes verschijnen hoofdzakelijk op de borstkas, rug, gezicht en schouders. Dit is het resultaat van een slechte bloedsomloop ten gevolge van de avancerende ziekte.

6. Snel blauwe plekken en moeilijk genezende wonden

Leukemie zorgt ervoor dat er steeds minder bloedplaatjes in het lichaam zijn waardoor de stolsnelheid aanzienlijk daalt. Er verschijnen verschillende blauwe plekken en de kleinste wondjes houden niet op met bloeden en genezen langzaam.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x