logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een man zag een auto die over de snelweg slingerde. Toen hij naar de voorste stoelen keek, besloot hij er direct tegenaan te botsten.

Toen de 41-jarige Manfred op een zekere maandagavond over de snelweg bij München reed, viel hem iets ongewoons op. De auto die hij naderde, begon te slingeren. Toen de man naast de Volkswagen kwam rijden, begreep hij waarom.

De bestuurder van de tweede auto was bewusteloos, zijn hoofd hing slap maar de auto reed maar door. Op dit moment nam Manfred een moedig besluit. Hij wist dat hij de tweede auto koste wat kost tot stilstand moest brengen. Hij haalde de Volkswagen in met zijn Tesla en remde zo dat de auto met de bewusteloze bestuurder op zijn bumper botste. Toen deze gevaarlijke manoeuvre goed was afgelopen, belde Manfred direct de ambulance.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Na onderzoek bleek dat de tweede bestuurder een hersenbloeding had gehad. Gelukkig werd hij dankzij de snelle interventie van Manfred op tijd naar het ziekenhuis gebracht en overleefde hij het ongeluk. Maar dat is nog niet het einde van dit ongelofelijke verhaal. De heldhaftige actie zou de man 9 duizend euro reparatiekosten opleveren die zijn verzekeraar niet wilde dekken.

Het verhaal van Manfred ging rond in de media en kwam terecht bij Elon Musk - preses van het concern Tesla. Hij schreef op Twitter:

Felicitaties voor de eigenaar van de Tesla die zijn auto heeft opgeofferd om veilig een andere auto te stoppen met een bewusteloze bestuurder. Als beloning betaalde Tesla de volledige reparatie.

Een prachtig mens, niet waar? Deel zijn verhaal op Facebook!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x