logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Deze thee doet wonderen! Het vet verdwijnt van je buik en de huid wordt stralend!

We weten niet of jullie wel eens gehoord hebben van theepoeder, maar geloof ons dat dit het kopen waard is! Matcha, zoals dit product heet, is interessant genoeg al duizenden jaren bekend maar werd pas onlangs populair door wetenschappelijke onderzoeken. Er is aangetoond dat matcha invloed heeft op onze gezondheid en uiterlijk. Lees deze handige informatie!

Volgens artsen is matcha de gezondste groene thee. Ongeveer drie weken voorafgaand aan de oogst worden de struiken afgeschermd van de zon, zodat ze meer aminozuren produceren. De thee heeft ook een iets andere smaak dan typische groene thee. Hij is wat zoeter en ruikt heerlijk. Maar dat is niet de reden dat deze thee zo waardevol is! Leer de 7 belangrijkste voordelen van theepoeder kennen:

1. Het is effectief tegen tumoren en hart- en vaatziektes

Matcha bevat ongeveer 100 keer meer epigllocatechin gallaat (EGCG) dat een ingrediënt is dat de celmutatie tegengaat. Klinkt goed, niet waar?

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Het versnelt de stofwisseling

De bovengenoemde chemische verbinding EGCG zorgt ervoor dat de stofwisseling op volle toeren draait! Dit is wetenschappelijk bewezen. Het drinken van thee alleen is echter niet genoeg. Je moet ook een gezond dieet volgen en af en toe bewegen. Volgens wetenschappers zorgen deze drie elementen ervoor dat de stofwisseling tot wel vier keer sneller wordt!

3. Een stralende, gezonde gezichtshuid

Matcha is een rijke bron van antioxidanten waardoor de huid langer gezond blijft, er jong uitziet en beschermd wordt tegen de schadelijke werking van zonlicht.

4. Het verlaagt het cholesterolgehalte

Wetenschappers bevestigen dat het regelmatig drinken van deze thee het gehalte slechte cholesterol omlaag brengt en... goede cholesterol doet toenemen. Dit betekent dat ons hart volledig beschermd is!

5. Het reguleert de suikerspiegel

Het volgende voordeel is dat de suikerspiegel verlaagd wordt en de ontwikkeling van ziektes als gevolg van een verstoring van de suikerspiegel in het lichaam wordt geremd.

6. Het reduceert stress en maakt je relaxed

Als je de matcha-thee langer dan 5 minuten laat trekken, zal het stressverminderend werken dankzij de grote vrijgekomen hoeveelheid L-theanine.

Het volgende voordeel van deze thee zal je verbazen! Lees ook waar en voor hoeveel je het kunt kopen.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x