logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Ze overleed tijdens de geboorte van haar eerste kind. 24 uur nadat haar man afscheid van haar had genomen, vond er een wonder plaats!

Het verbaast ons niets dat stellen er niet over nadenken welk geslacht hun kind zal hebben, hoe het eruit zal zien, op wie het zal lijken maar in plaats daarvan gewoon willen dat het zich gezond ontwikkelt en de bevalling zonder complicaties verloopt. Melanie Pritchard en haar man hadden geen reden tot klagen. De zwangerschap verliep voorspoedig en de toekomstige moeder had nergens last van. Niemand had dan ook verwacht dat de geboorte een tragedie zou worden.

Melanie reed kort voor de bevalling met haar man naar het ziekenhuis. De artsen waren direct verontrust door het feit dat de moeder in spe stuipen had. Ze werd overgebracht naar de intensive care. Er vond een zeer zeldzame situatie plaats.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Artsen stelden vruchtwaterembolie vast. Deze zeer zeldzame zwangerschapscomplicatie komt erop neer dat er vruchtwater terecht komt in de bloedsomloop van de moeder, met gevolgen die vergelijkbaar zijn met anafylaxie. Er trad overdruk op in de longen, hartfalen en uiteindelijk leidde de embolie tot de dood.

Melanies hart kwam tot stilstand nadat haar dochtertje op de wereld was verschenen. Doug, haar echtgenoot, hoorde van de artsen dat hij afscheid van zijn vrouw moest nemen. Hij herinnert zich dat de enige gedachte die zich steeds herhaalde, luidde hoe hij in godsnaam na drie jaar huwelijk al weduwnaar kon worden. Hij was in shock. De hele zwangerschap was geruisloos verlopen en nu overleed zijn vrouw. De artsen verklaarden haar klinisch dood, maar Melanies broer die zelf arts is, wilde niet zo snel opgeven.

Hij hield vol dat hij aanwezig wilde zijn in de operatiekamer. Hij stelde een inwendige bloeding vast die anderen over het hoofd hadden gezien. 24 uur laten kon hij opgelucht een wonder afkondigen! Zijn zus was wakker geworden! Dat was het goede bericht. Helaas was er ook slecht nieuws.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x