logo Dingen die er toe doen. Deelze!

18 producten die de slagaders reinigen en hartaanvallen voorkomen. Eet dit om langer te leven!

Ziektes aan het bloedvatenstelsel zijn een van de hoofdzakelijke doodsoorzaken. Atheromatose en andere ziektes worden gewoonlijk veroorzaakt door een ongezond dieet en te weinig beweging in combinatie met sterkte stress. Ondanks de ernstige gevolgen van deze ziektes kun je jezelf eenvoudig helpen door de volgende producten toe te voegen aan je dagelijkse dieet:

1. Zalm

Vis is over het algemeen heel gezond maar wilde zalm is een uitzonderlijk kostbare bron van vetzuren die de cholesterol verlagen. Ook tonijn, haring en makreel worden aanbevolen.

2. Noten

Gezonde vetten zitten ook in noten en dankzij de gunstige voedingsstoffen verbeteren noten je geheugen. Een half handje verschillende noten per dag is genoeg (want je moet niet vergeten dat ze behoorlijk calorierijk zijn).

3. Cranberry

Een bron van kalium! Het drinken van twee glazen cranberrysap per dag vermindert het risico op een hartaanval met wel 40%!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

4. Sinaasappelsap

Natuurlijk sap zit boordevol antioxidanten en bovendien verlaagt het de bloeddruk! Twee glazen per dag leveren je vitamine C en energie.

5. Koffie

Het is bewezen dat een koffie in de ochtend het risico op een hartaanval met 20% vermindert. Onthoud echter dat je het niet moet overdrijven. Één tot twee kopjes koffie per dag is niet hetzelfde als drie tot vier.

6. Groene thee

Antioxidanten in deze populaire thee verminderen de opname van cholesterol en versnellen de vetverbranding. Tenminste één kop groene thee is een must!

7. Kurkuma

Kurkuma zorgt ervoor dat er geen vet in het lichaam wordt opgehoopt. Ook werkt het ontstekingsremmend.

8. Kaneel

Dankzij deze smaakvolle specerij vormen verstopte aderen geen bedreiging :) Voeg een paar lepeltjes per dag toe aan de koffie, thee, saus...

9. Olijfolie

Het Mediterrane dieet is het gezondst voor het hart en is gebaseerd op olijfolie. Olijfolie verlaagt het cholesterolgehalte en vermindert het risico op een hartaanval aanzienlijk, met wel 41%!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x