logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Lelijke spataderen? Je kunt jezelf op een geheel natuurlijke manier helpen!

Een van de meest voorkomende esthetische problemen zijn spataderen. Spataderen, gebarsten adertjes - dit alles zorgt ervoor dat we ons generen om in een kort jurkje te lopen. De oorzaken van het ontstaan zijn verschillend, bijv. zwangerschap, overgewicht of hormonale veranderingen. Gelukkig zijn ze te bestrijden en dat moet niet alleen voor het uiterlijk maar ook voor de gezondheid. Zulke huidswijzigingen kunnen pijn doen...

Wij hebben voor jullie een recept voor een zelfgemaakte zalf voor spataderen, gebaseerd op het welbekende valkruid. Dit is een plant uit de composietenfamilie met gele bloemen. Waarom is juist deze plant zo effectief?

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Valkruid bevordert de bloedsomloop en verkleint zwellingen, maar doet dit zonder invloed uit te oefenen op de doorbloeding in de verzwakte ader. Bovendien heeft het een kalmerende werking en versnelt het het herstel van wonden. Het verstevigt de aderwanden en maakt je huid elastischer. Ook helpt het om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen (positieve invloed op het lymfestelsel). Dus, wat heb je nodig om valkruidzalf te maken?:

- 2 el bijenwas (30g),
- 2 el sheaboter (karité - 24g),
- 1 el amandelolie (15g),
- 2 el valkruidolie (30g),
1 tablet vitamine E.

Deze ingrediënten klinken misschien wat exotisch maar zijn in bijna iedere apotheek en winkel met gezonde levensmiddelen en cosmetica verkrijgbaar.

Los eerst de was au-bain-marie op in een klein kommetje. Wanneer het is opgelost, voeg dan de sheaboter en amandellie toe. Verlaag het vuur en blijf voortdurend roeren (bij voorkeur met een siliconenlepel) totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Haal de zalf van het vuur, voeg direct de valkruidolie en vitamine E toe en laat het mengsel enkele minuten staan tot het licht is gestold. Doe de zalf in een goed afgesloten pot.

Op de volgende pagina kun je lezen hoe je de zalf moet gebruiken.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x