logo Dingen die er toe doen. Deelze!

De meeste mensen weten niet eens dat ze DEZE ziekte hebben. En weet jij wat IBS is en wat je ertegen kunt doen?

Prikkelbaredarmsyndroom, zoals deze darmaandoening heet, is echt een ziekte van deze tijd. De problemen ontstaan door langdurige stress, slechte eetgewoonten en een ongezond dieet... De symptomen zijn erg onprettig - een overmatige groei van de darmflora, winderigheid, diarree, hoofdpijn, vermoeidheid, een onrustig gevoel... Onthoud dat IBS niet alleen een lichamelijke maar ook een geestelijke ziekte is, die zijn weerslag heeft op ons zelfgevoel en psychische toestand. Gelukkig kun je jezelf op een natuurlijke manier helpen!
sobie pomóc w naturalny sposób!

1. Wortelsap

Wortel reguleert de spijsvertering geweldig en daarom wordt een glas sap voorafgaand aan de maaltijd aangeraden.

2. Appel-, peren- en mangosap

Aangeraden in tijden van constipatie omdat het de darmen stimuleert. Snijd alle vruchten en doe ze in de blender (bij voorkeur met schil!).

3. Appelsap met zemelen

Drink drie keer per week deze sap om de darmflora te reguleren.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

4. Perensap

Deze vrucht vormt een rijke bron aan pectine en water die samen de darmwerking bevorderen. Doe de peer in de blender, meng het sap met water en klaar.

5. Bosbessensap

Gaf je oma je ook altijd bosbessensap bij maagklachten? Het werkt echt! Bovendien helpt dit sap gifstoffen uit te scheiden en voorkomt het de verschijning van de bacterie Helicobacter pylori.

6. Munt

Niets werkt zo verzachtend tegen maagpijn als munt! Vergeet niet om het warm te drinken.

7. Venkelzaadthee

Venkel vermindert pijn, vooral koliek, en vermindert ook winderigheid. Begiet om thee te maken een halve theelepel venkelzaad met heet water.

8. Melissethee

Heeft een vergelijkbare werking als munt; het vermindert pijn en heeft een helende werking. Het wordt aangeraden voor in de middag omdat het je rustig maakt.

Onthoud om echt genoeg water te drinken en een gezond dieet te volgen. En ken jij misschien nog andere effectieve methodes voor deze klachten?

Ken je iemand met dit probleem? Help hem door dit artikel te delen.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x