logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Ze dacht dat ze een typische dakloze kat had gevonden, maar toen ze hem van de grond tilde, realiseerde ze zich dat ze nog nooit zoiets had gezien!

De 49-jarige inwoonster van Chang Mai in Thailand, Walai Sriboonvorakul, houdt enorm van katten. Ze kon het hulpbehoevende dier niet neutraal passeren en juist deze kat zou zonder mens niet overleven. Niet lang geleden zijn in de hoofdstraat van Walai de energiekabels gebroken. De chaos was ontzettend dus lette niemand op een klein katje.

Het lijkt erop dat de kat joeg op vogeltjes op het dak toen ze een stroomschok kreeg. Haar voorpoten moesten worden geamputeerd. Voor een dakloze kat is dat als de doodstraf. Geen kans meer op het vinden van eten of zelfverdediging.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Walai twijfelde geen moment! Toen de kat genaamd Able (van het Engelse woord voor ‘in staat zijn’) de dierenkliniek kon verlaten, vond ze meteen een warm thuis bij Walai.

De naam van dit poesje past ideaal bij haar! Ondanks problemen in het begin met het aanpassen aan de nieuwe situatie kan Able zich al verplaatsen. Ze springt als een Kangoeroe :) En dat is nog niet alles... Op de video, die je op de volgende pagina aantreft, kun je zien hoe Able handig over de trappen loopt! Bovendien gaat hij geweldig samen met de tweede kat van Walai, die ook een bijzondere afwijking heeft...

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x