logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Als je een hekel hebt aan kauwende, snurkende of smakkende mensen dan is dit artikel speciaal voor jou!

Iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden maar wat je nu gaat lezen, betreft zo\'n 20% van de bevolking. Slechts zoveel mensen zijn overgevoelig voor geluiden die anderen maken tijdens het eten. Waar komt dit vandaan en wat zegt dit over de persoonlijkheden van deze overgevoeligen?

Op het eerste gezicht kan dit grappig lijken, want hoe kan iemand nou geïrriteerd raken door het geluid van kauwen of slikken? Hoe kan snurken en knorren leiden tot plotse razernij? Dat kan zomaar! En het heeft zelfs een wetenschappelijke benaming!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Misofonie is een overgevoeligheid voor bepaalde geluiden van andere mensen zoals bijv. snurken, luid ademen of kauwen. Interessant genoeg worden agressie en zelfs angst niet alleen veroorzaakt door geluiden van vreemden maar ook van dierbaren!

Zoals je nu terecht vermoedt, leidt misofonie tot conflicten en maakt het leven van overgevoeligen voor geluid aanzienlijk lastiger. Toch heeft het ook voordelen! Volgens wetenschappers die zich bezig houden met dit tamelijk zeldzame verschijnsel, zijn mensen met misofonie veel creatiever dan gemiddelde mensen.

Ken je zo iemand? Stuur hem dan dit artikel :)

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x