logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Dit kind overleed toen het nauwelijks 7 weken oud was. Dit kwam door een zeker detail dat niemand had opgemerkt... Dit moet je echt lezen!

Pasgeboren baby\'s zijn geheel weerloos en je moet voorzichtig met ze omgaan. Daarom is het natuurlijke verzorgingsinstinct het meest belangrijke instinct van elke ouder. Omdat kleine kinderen gemiddeld zo\'n 15 uur per dag slapen, willen we dat hun bedjes de allerveiligste plek zijn. Helaas vormde juist het bed de oorzaak van een zekere familietragedie in Engeland. Esther Roseman had de beste bedoelingen toen ze een speciaal bedje kocht voor haar pasgeboren dochtertje.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

De moeder kocht een bedje voor montage aan het bed van de ouders. De zijkanten van het bedje konden worden neergelaten zodat de ouder samen met het kind kan slapen. Helaas werd juist deze eigenschap de kleine Grace fataal. Op deze tragische dag had Esther haar baby in het bedje gelegd zodat ze kon slapen. Toen ze zag dat haar dochtertje lekker lag te slapen, verliet ze de slaapkamer. Toen ze anderhalf uur later terugkwam om te kijken hoe de kleine sliep, trof ze deze dood aan met het hoofd bungelend over de rand van het bedje. In haar slaap moest Grace zich omgedraaid hebben en haar hoofd hebben neergelaten over de rand van de neergeklapte zijkant. De kleine was niet in staat geweest om haar hoofd op te tillen en als gevolg hiervan was ze gestikt. Grace was pas 7 weken oud...
Direct na de tragische dood van Grace voelde ik niets dan een enorm schuldgevoel en schaamte. Ik kon niet meer normaal functioneren en dacht iedere dag aan zelfmoord maar dit kon ik mijn naasten niet aandoen. In het begin had ik zelfs medelijden met de firma Bednest die het bedje produceert omdat ik dacht dat ze zich ook zouden schamen door wat er gebeurd is. Helaas voelt het bedrijf zich op geen enkele manier schuldig en vindt het zich niet verantwordelijk voor de dood van mijn lieve Grace. - schreef haar moeder Esther.

Het model bed is ondertussen verboden in de Verenigde Staten en Canada maar nog niet in Groot-Brittannië. Hoewel de firma geen schuld bekent, hebben ze de constructie van het bed snel aangepast en speciale accessoires toegevoegd waarmee je de oude modellen kunt aanpassen. Ook id het model dat de dood van Grace veroorzaakte direct uit de winkels genomen.

Natuurlijk kun je niet elk gevaar van tevoren zien aankomen, maar ouders doen wat ze kunnen om de veiligheid van hun kinderen te garanderen. Daarom is het ook belangrijk om de instructies van de producent te lezen en beoordelingen van andere ouders te lezen over baby-artikelen.
Het is niet zeker of de dood van de kleine Grace voorkomen had kunnen worden maar we hopen dat dit artikel jullie aandacht trekt en jullie zorgvuldig alle voorwerpen en speeltjes controleren die jullie voor de kleintjes kopen.
Dit moet je echt delen!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x