logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Brak tłumaczeniaLET OP: Deze jongen verloor 75% van zijn zichtvermogen door een stuk speelgoed dat jullie ook vast thuis hebben!

Iedereen heeft vast wel een keer in zijn leven gespeeld met een laserpointer. Dit ding is niet alleen heel populair onder leraren maar vooral ook onder kinderen. Juist daarom waarschuwen Australische autoriteiten ouders dat lasers geen speelgoed zijn! De Australische televisie zond dinsdag een reportage uit over een tiener die 75% van zijn zicht kwijtraakte door met een laser in zijn ogen te schijnen. Opticiens waarschuwen alle ouders voor dit soort speelgoed.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Opticien Ben Armitage werd opgeroepen door een huisarts die niet kon vaststellen waarom de jongen problemen heeft met zien. Al snel bleek dat dit kwam door de laser. De jongen voelde schijnbaar geen pijn toen de laser op zijn ogen gericht stond. Toch verslechterde zijn zicht bijna onmiddellijk. De pointer verschroeide de jongen net naast de gele vlek van het oog, hetgeen helaas betekent dat de oogschade blijvend is.

Het ergste is dat de hele situatie zich voordeed in aanwezigheid van de ouders, die geen kwaad zagen in het speelgoed van de jongen.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x