logo Dingen die er toe doen. Deelze!

5 dingen die je nog steeds niet wist over depressie, de onzichtbare ziekte bij velen van ons.

Als we horen dat iemand en depressie heeft, zijn er nog steeds vele van ons die denken - dit is om niet te moeten werken omdat die persoon lui is, het uitvinden van een ziekte, iemand die niet alleen wil zijn, het niet willen zoeken van een baan, ... Weinig behandelen depressie als een ernstige ziekte die het normaal functioneren onmogelijk maakt en die niets te maken heeft met hoeveel men werkt of welk leven men leidt. Het is de moeite waard om eens depressie van dichterbij te bekijken om effectief te kunnen helpen, geef geen pijnlijke reacties en ... wees snel om de eerste symptomen zelf te zien.

Laten we eraan toevoegen dat volgens de Wereldgezondheidsorganisatie meer dan 350 miljoen mensen aan depressie lijden en hun cijfers groeien elk jaar. Er is ook een stijging van zelfmoordcijfers door onbehandelde depressieve aandoeningen.

1. Depressie wordt niet in 1 dag behandeld

Op het eerste gezicht is het moeilijk om te zeggen dat iemand een depressie heeft en het is zelfs moeilijker om het te genezen. Niet iedereen is sterk en geestelijk veerkrachtig, soms zijn er situaties die je tot wanhoop kunnen leiden. En dan heb je de hulp van een specialist nodig, ondersteuning van naasten en veel tijd ...

Een persoon met depressie kan last hebben van slapeloosheid, voortdurend moe zijn en apathisch zijn, alsook verschillende pijnen. Een persoon die last heeft van drepressie heeft begrip en ondersteuning nodig, woorden als "je zal zien dat morgen beter zal zijn" helpen niet , omdat het waarschijnlijk niet zo zal zijn. Het bestrijden van depressie is een strijd met je eigen emoties, je manier van denken. Het is een strijd voor een 'nieuwe denken' te maken en dat tijd vergt. Soms is het 2 weken, soms 3 maanden, en sommigen zullen jarenlang vechten.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Depressie is nauw verwant aan angstig gevoel.

Zeer vaak begrijpen we niet dat wat ons echt vernietigt depressie is. Dit komt omdat depressie gepaard gaat met ernstige angst. Maar liefst 65% van de patiënten geven toe dat ze om verschillende redenen bang en angstig zijn. Vaak is de angst zo sterk dat het verlammend is, het neemt het verlangen weg om te leven, het laat je niet toe om te slapen tijdens de nacht. Het is niet verwonderlijk dat het leven in constante angst voor depressie vermoeiend is, het is eenvoudig om in huilen uit te barsten.

3. Depressie veroorzaakt niet alleen verdriet.

Er wordt ten onrechte aangenomen dat depressie vrijwel synoniem is staat voor verdriet en het dwingen tot ''fun'' of geforceerde entertainment helpen niet. In feite bestaat depressie echt uit veel factoren, waaronder:

- hulpeloos voelen,

- frustratie,

- stress,

- woede,

- angst ...

Volgens recent onderzoek blijkt ook dat depressie veel te maken heeft met genetica. Sommige mensen ervaren depressie-achtige staten om verschillende redenen, zoals gebrek aan zonneschijn. Er zijn sterke banden met neurologie. In andere woorden is een depressie zoals mensen - iedereen heeft een eigen gezicht.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x