logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een jongeman gaat naar het asiel en vraagt om een hond die niemand wil hebben. Wanneer hij de buik van de hond ziet, twijfelt hij geen moment!

Steeds meer mensen adopteren liever een hond uit het asiel dan dat ze een rashond kopen van een fokkerij. Ook sterren doen dit. Onlangs ging de Amerikaanse voetballer Ronnie Stanley met zijn vriendin naar het Barcs Animal Shelter. Het paar wilde een concrete hond, en wel eentje die al langere tijd in het asiel verblijft en die niemand wil adopteren.

Er zijn vele factoren die een hond tot moeilijk ter adoptie af te geven maken - leeftijd, ziektes, karakter... De meeste mensen willen liever een jonge hond die nog vormbaar is en geen ziektes heeft. Juist daarom wilde Ronnie een oudere hond die al veel heeft meegemaakt. Door hem te adopteren wilde hij het leed compenseren dat is veroorzaakt door anderen.

In het asiel lieten ze hem meteen een teefje zien met de naam Winter. Zij behoort tot de zgn. gevaarlijke rassen, hetgeen doorgaans helaas snelle diskwalificatie betekent... Onterecht want Winter is een hele lieve, mooi hond! Ze werd gevonden in een leeg huis, zonder eten en drinken. Ze heeft vele bevallingen ondergaan. Het was waarschijnlijk haar taak om puppies te baren voor de verkoop... Vanwege de vele bevallingen ziet haar buik er vreselijk uit!

Ronnie en zijn vriendin waren meteen verliefd op de lieve blik van dit teefje. Ze schonken geen aandacht aan Winters fysieke mankementen, alleen maar aan haar goede eigenschappen. Nu kan het teefje een leven leiden zoals elke andere hond - met mensen die van haar houden en goed voor haar zorgen.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x