logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Ik dacht dat ze gek was geworden toen ik zag hoe ze haar wasmachine schoonmaakte maar nu ben ik het zelf ook van plan!

Een wasmachine moet op de goede manier worden onderhouden als je wilt dat deze lang meegaat en de kleren er steeds ongeschonden uitkomen. Net als ieder ander apparaat moet een wasmachine regelmatig worden schoongemaakt, temeer omdat deze voortdurend wordt blootgesteld aan vocht. Dit leidt weer tot schimmel wat de geur van gewassen kleren niet ten goede komt. Investeer daarom een paar minuten tijd om je wasmachine weer helemaal in orde te maken. Het is namelijk kinderlijk eenvoudig!

Laten we beginnen met het algeheel reinigen van de wasmachine. Vul de trommel met warm water, voeg een half glas appelazijn toe en stel een kort wasprogramma in. Doe de wasmachine vervolgens open zodat deze van binnen kan drogen.
Appelazijn is in dit geval onvervangbaar omdat het bacteriën en schimmels doodt en een aangename geur verschaft.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Reinig beslist ook het filter van de wasmachine, waarschijnlijk het moeilijkste onderdeel. Onthoud om de wasmachine uit te schakelen en van de stroom te halen voordat je de filterklep verwijdert. Verwijder vervolgens voorzichtig alle restjes, pluisjes, haartjes, naden, stukjes papier etc. Met een schroevendraaier kun je de turbine licht draaien om de controleren of ook daar geen vuil zit. Tot slot het filter weer goed afsluiten (er mag geen water in terecht komen).

Het deurrubber is vaak de meest verontreinigde plek. Onder het rubber verzamelt zich stinkend schimmel. Het is de moeite waard om na iedere wasbeurt de binnenkant van het rubber af te nemen met keukenpapier en eens in de zoveel tijd het volgende recept toe te passen:

- 3 liter water - 1/4 glas citroensap - 1 glas waterstofperoxide.
Het deurrubber voorzichtig lostrekken (kijk goed hoe het op de behuizing zit zodat je erna geen problemen krijgt om het er weer op te zetten) en maak het grondig schoon met het hierboven beschreven mengsel. Maak voor het terugplaatsen van het rubber ook de kant van de behuizing schoon en droog alles goed.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x