logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Toen zijn vrouw zijn rug zag, bracht ze hem zonder na te denken naar het ziekenhuis. Je raadt nooit wat hem in deze toestand heeft gebracht!

Li Lin uit Chengdu in China had een ernstig probleem met zijn rechterschouder. De 63-jarige man besloot om een typische Chinese behandelingsmethode te ondergaan: cupping. Theoretisch zou het moeten helpen - cupping is immers ook populair bij ons, maar de man maakte een hele grote fout.

Meneer Lin onderging een serie behandelingen, niet bij een professionele fysiotherapeut maar in een massagesalon. Er vond cupping plaats. DIt bestaat uit het bevochtigen van de rand van een kopje met water. Vervolgens wordt er een watje met spiritus aangestoken waarmee de kopjes van binnen worden verwarmd. Daarna wordt het kopje op de huid geplaatst, die hem aanzuigt.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Helaas begonnen er na enkele sessies vreselijke veranderingen plaats te vinden op de man zijn rug. De wonden begonnen te etteren dus kwam Lin bij een dokter terecht. Daar bleek dat de masseuse van de salon helemaal niet wist hoe je de kopjes moet plaatsen, hetgeen had geleid tot ernstige brandwonden en infecties. De kopjes hadden te lang op dezelfde plek op de huid gestaan.

Het is belangrijk om je bewust te zijn waar en door wie je je laat behandelen. Het feit dat iets een massagesalon is, zegt nog helemaal niets! Op zulke plekken worden vaak stevigheids- en anti-stressmassages gegeven, maar dit heeft weinig te maken met echte pijnbestrijding!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x