logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een 21-jarige vrouw maakte een foto met haar zoon, maar ze kon niet weten dat het allerergste stond te gebeuren

Op 23 September 2015 hadden Destiny Mantia en haar echtgenoot Corey hun zevende huwelijksverjaardag moeten vieren. De twee leerden elkaar tijdens een voetbalwedstrijd kennen toen ze 15 en 16 jaar oud waren. Drie jaar later trouwen ze.

Maar op 20 september 2014 stort hun geluk als een kaartenhuisje ineen. Het wordt door een volkomen vreemde vrouw verstoord. Een jaar nadat haar leven compleet veranderde, postte Destiny het volgende over dit moment op Facebook:

"Vandaag een jaar geleden was een dag zoals zovele andere. Corey Mantia stond op en ging naar het werk en ik bleef thuis met Parker om de hele dag samen te spelen. Corey kwam later terug thuis en speelde wat met onze baby, terwijl we ons klaarmaakten voor onze spa-vakantie klaarmaakten. We hadden daarvoor gespaard en ons gezinnetje had het dringend nodig. We hadden ons er erg op verheugd. We konden nooit vermoeden dat alles binnen enkele minuten grondig zou veranderen. We zouden onze toekomst niet meer samen kunnen doorbrengen. Alle dromen die we hadden zouden we nooit samen kunnen beleven. We zouden niet ons eerste huisje samen kunnen kopen, we zouden zijn eerste schooldag niet samen kunnen meemaken en onze familie zou niet verder samen opgroeien. Dat zou het geweest zijn. Alles wat we ooit gehad hadden zou eindigen en daar hadden we niet voor gekozen.
Onderweg naar onze spa bestuurde mijn man de auto, terwijl ik en de baby samen naar "Mickey Mouse Club House" keken toen we plotseling door een dronken vrouw in de flank gegrepen werden. Deze datum en dit tijdstip staan voor altijd in mijn geheugen gegrift. De daad van deze egoïstische vrouw, die dacht dat het oké was om dronken te rijden, ontnam mijn 15 maanden oude zoon het leven. Ze zorgde ervoor dat ik en mijn man met de helikopter naar het ziekenhuis moesten overgebracht worden, waar mijn man 24 uur later zijn strijd verloor. Onze familie was in een klap verwoest.
Een enkele egoïstische beslissing om te drinken en te rijden maakte mij op 21-jarige leeftijd een weduwe en moeder van een engeltje. Ze heeft een onnoemelijke nachtmerrie veroorzaakt die in alle details werden geopenbaard, onder andere het autopsierapport van mijn baby met vreselijke foto’s. Allemaal zaken die iemand van 21 jaar niet zou moeten zien of meemaken. Ze vernietigde alle dromen die we samen hadden en veroorzaakte een pijn waarvan ik nog niet eens wist dat het bestond.
Op die dag stierf ook de Destiny die een moeder en echtgenote was. Ik moest mezelf opnieuw uitvinden. Ik heb krachten moeten aanspreken waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik bad en zocht steun bij een groep van weduwen om deze ondraaglijke pijn een plaats te geven en te overwinnen.
Deze pijn, dit lijden, had allemaal vermeden kunnen worden als iemand die dwaze vrouw had kunnen tegenhouden. Ook jij kunt iemands leven redden. Sta niet toe dat je familie of vrienden drinken en autorijden. Deel geen locaties voor alcoholcontroles. Wees een pleitbezorger van nuchter rijden! Sta samen met mij op! Laten we dit lijden eindigen! Eentje is teveel. DRINKEN EN RIJDEN GAAN NIET SAMEN!"

De wanhopige oproep van de moeder is razend snel in de social media verspreidt. Destiny zelf was verrast door dat zoveel mensen hier op reageerden. Misschien dat ook maar 1 persoon niet onder invloed van alcohol gaat rijden.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bij het fatale ongeval waar Corey en zijn zoon het leven lieten, kwam ook de dronken bestuurder om het leven. De familie van de dader nam nooit contact met Destiny op. "Ik wou dat ze zich zouden verontschuldigen" zegt Destiny. "Ze kwam van een bruiloft dus ik denk dat er zeker 100 mensen hadden kunnen voorkomen dat ze dronken in de auto zou stappen."

De 15-jarige Parker was op slag dood.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x