logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een arts kon het niet meer voor zichzelf houden, dus schreef zij een brief over inentingen. Krachtig!

De redactie van Mums from London heeft een brief ontvangen van een Poolse arts die een artikel over inentingen had gelezen, die op hun website is geplaatst. De volgende tekst is de inhoudt van de brief:

Hallo! Ik wou in een aantal woorden bedanken voor het artikel over inentingen dat is geplaatst op deze website. Er zijn helaas maar weinig mensen die de moed hebben om over de feiten te praten tijdens de grote anti inentingscampagne.

Ik ben een kinderarts. Ik ben enige tijd geleden gestopt met mijn mening te uiten over dit onderwerp op het net, omdat ik hier niks mee heb bereikt. Tegenwoordig luistert niemand meer naar artsen. Wij worden beledigd en ervan beschuldigd, in de zak te zitten van enorme farmaceutische corporaties. Tot op heden tolereerde ik ouders van niet ingeënte kinderen die in mijn praktijk kwamen, tot vrijdag 21-03-2014, toen twee moeders met hun dochters naast elkaar gingen zitten, een meisje van 2 Olivia (haar moeder had direct na de geboorte besloten haar niet in te enten), en drie weken oude Zuza (zij had net een inenting gehad tegen tuberculose en hepatitis B – tegenwoordig de standaard in de eerste 24 uur na de geboorte).

Olivia had een zware hoest, dus is ze met haar moeder, die een enorme haast had, zonder afspraak in de wachtruimte voor gezonde kinderen gaan zitten. Zuza was voor het eerst in mijn praktijk, maar 11 dagen later lag zij in het ziekenhuis met ernstige ademhalingsproblemen tijdens het hoesten, een ziekte waar zij nog geen inenting voor heeft gehad, wel heeft zij de ziekte cadeau gekregen van Olivia, welke voor haar niet minder was dan een gewone hoest.

Voor Zuza lagen de zaken wel anders, een pasgeboren meisje die voor haar leven vocht door nalatigheid van een ouder. Vanaf dit moment ben ik systematisch patiënten uit mijn database aan het halen die ervoor hebben gekozen NIET hun kinderen te inenten. Ik nodig ze uit voor een gesprek en probeer ze alsnog op een andere gedachte te brengen, en vervolgens om een andere arts te kiezen. De beslissing om een kind niet te inenten ligt uieraard bij de ouders, maar ze hebben er geen flauw benul van dat hun kind een lopende baby moordenaar is van kinderen die chronisch behandeld worden voor immunosuppressiva, en kinderen die geboren zijn met immunodeficiëntievirus, en vele andere ziektes. Al deze kinderen zitten in mijn wachtkamer, echter is het leven van deze kinderen veel belangrijker dan, wat iemand op het internet heeft gelezen of gehoord van een kennis.

Ik hoop dat op een dag deze anti inenting waanzin stopt, met zo weinig mogelijk slachtoffers. Met een vriendelijke groet,

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x