logo Dingen die er toe doen. Deelze!

De kleinste vroeggeborene ter wereld! Een wonder dat dit meisje het heeft overleefd.

Wanneer een baby te vroeg geboren wordt, leidt dit altijd tot onrust bij artsen en ouders. Het geval van dit meisje uit India was wat dat betreft een totale uitzondering omdat het dochtertje van de 48-jarige Seety al na 28 weken geboren werd! Het starten van de bevalling was de enige kans voor het kind om te overleven.

Toen Seety zwanger was, bleek dat haar bloeddruk gevaarlijk hoog begon te worden. In de 28e week wees ultrasonografisch onderzoek uit dat het bloed niet naar de placenta stroomde, met mogelijk dodelijke gevolgen voor het kind. Daarom besloten artsen op 15 juni 2017 tot een keizersnede.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Er kwam een 400 g licht schepseltje ter wereld. Artsen gaven haar geen overlevingskans maar toen zie zagen dat haar vader Giriaj teder de voetjes ter grootte van een vinger aanraakte, besloten ze te vechten voor het leven van het meisje!

Manushi, zoals ze zeet, was maar 21 cm lang. Een gezonde pasgeborene weegt normaal gesproken ongeveer 2,5 kg en is 50 cm groot... Het meisje kon nog niet zelfstandig ademen omdat de longen pas in de 34e week van de zwangerschap volgroeid raken. Er was speciale apparatuur nodig.

Op de volgende pagina zie je hoe Manushi is veranderd.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x