logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Wat een 27-jarige schreef die overleed aan kanker, opent je de ogen.

Het is bijzonder pijnlijk en onrechtvaardig wanneer jonge personen overlijden die theoretisch nog een heel leven voor zich hebben. Een van hen was de 27-jarige Holly Butcher uit Australië, die op 4 januari 2018 overleed aan botkanker. De dag voor haar dood, toen ze het naderende einde voelde, schreef Holly een brief aan haar naasten en alle mensen die het willen lezen. We verzekeren je dat het de moeite waard is...

"Het is zo raar om te moeten accepteren en begrijpen dat je op je 27e een gewone sterveling bent. De dood is iets wat je op deze leeftijd gewoon negeert. De dagen vliegen voorbij en wij doen niks anders dan dromen. Ik wilde altijd veel kinderen krijgen met de liefde van mijn leven. Ik wil dit nog steeds zo graag dat het pijn doet. Helaas weet ik al dat het leven breekbaar en onvoorspelbaar is en dat iedere dag een geschenk is en geen enkele en garantie.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Ik ben pas 27, houd van mijn leven en ben gelukkig. Ik wil niet gaan maar heb hier geen invloed op. Ik ben niet bang voor de dood op zich en wilde het onderwerp ook nooit als taboe behandelen. Het is beter om erover te praten want dan houden we op ons zorgen te maken over kleine onzinnige dingen. Zeuren over zwaar werk, slechte nachtrust, cellulitis of gebroken nagels. Ik zweer je dat je daar niet aan zult denken wanneer jouw tijd eindelijk gekomen is.

Ik raak echt geïrriteerd door het gezeur van anderen over fysiek werk en sport. Je moet dankbaar zijn dat je fysiek in orde bent want ik ben dat al niet meer. Het lijkt zoiets triviaals zolang het lichaam meewerkt...

Ik heb geprobeerd gezond te leven want dat was mijn passie. Al die tv-modellen; het ideale lichaam is onzin. Je moet van jezelf houden want je lichaam is je beste vriend, ongeacht zijn grootte. Houd van hem en wees blij door iedere pijnloze dag. Een verdraaid bot of rugpijn is geen reden om te klagen want het is niet levensbedreigend.

Ga naar de tweede pagina om de rest van de brief van deze mooie en slimme jongedame te lezen.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x