logo Dingen die er toe doen. Deelze!

8 soorten pijn die direct in verband staan met je emoties.

Pijn is niet altijd alleen een fysieke klacht maar is vaak een weerspiegeling van wat zich in ons hoofd afspeelt. Wanneer we niet met stress kunnen omgaan, veel problemen hebben, er iets ergs of naars gebeurt, stuurt ons lichaam ons waarschuwingssignalen. Hieronder lees je over de meest voorkomende klachten in verband met emotionele verstoring en kom je er gelijk achter hoe je hiermee om moet gaan.

1. Hoofdpijn

Het meest voorkomende symptoom van sterke stress en angst. Terugkerende hoofdpijnen door emoties kun je controleren hoewel dat niet eenvoudig is. Leer ontspanningstechnieken en... richt je aandacht weg van de stressbron, bijv. door je te focussen op lectuur of te sporten.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Nekpijn

Het is misschien moeilijk te geloven maar specialisten stellen dat in je nek pijn wordt verzameld in verband met concrete emoties zoals het niet kunnen vergeten van nare momenten en begrijpen dat je sommige dingen niet kunt veranderen. Ook mensen met veel schuldgevoel hebben vaak nekpijn, terwijl iedereen zich fouten mag veroorloven. Hier helpen geen enkele massages tegen zolang we niet begrijpen dat we gewoon maar mensen zijn.

3. Schouderpijn

Een typisch probleem bij mensen die geen emoties kunnen tonen. Ze kroppen veel gevoelens op waaronder negatieve en voelen dit vervolgens terug in hun schouders. Hier dien je opnieuw te begrijpen dat fysieke klachten uit emotionele pijn voortkomen.

Op de volgende pagina staat meer informatie.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked