logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Heb je een klein kind thuis? Maak deze fout dan nooit! Sla kan heel gevaarlijk zijn.

Dokters bevelen aan om je handen goed te wassen met warm water voor en na het aanraken van de sla. Rauwe sla moet, zelfs indien verpakt, als volgt gewassen worden:

- verwijder de buitenste bladeren
- was de sla onder stromend koel water
- maak de sla niet nat in een gootsteen vol water omdat de groente dan geïnfecteerd kan raken door etensresten etc.

Je kunt sla wel 7 dagen in de koelkast bewaren zolang deze niet bruin en lelijk wordt.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Onthoud dat verpakte sla, zelfs wanneer daadwerkelijk gewassen, niet vacuüm verpakt is en er dus bacteriën in kunnen ontwikkelen. In geval van rauwe groenten mogen we niet lui zijn en moeten we ze altijd grondig wassen. Onthoud ook dat vooral kleine kinderen, zwangere vrouwen en ouderen vatbaar zijn voor problemen ten gevolge van de E.coli-bacterie.

Deel dit artikel via Facebook!

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked