logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Heb je een klein kind thuis? Maak deze fout dan nooit! Sla kan heel gevaarlijk zijn.

Gezien het serieuze aantal mensen dat besmet is met de E.coli-bacterie heeft het Canadese Openbare Gezondheidsagentschap een verklaring afgegeven ter bevestiging dat er tot 28 december 2017 41 besmettingen en 2 overledenen zijn geregistreerd. De problemen verschenen in de V.S. en Canada maar dat wil niet zeggen dat wij niet ook voorzichtig moeten zijn. De reden? Steeds vaker kopen we al gewassen en ingepakte sla en eten steeds minder rauwe groenten. Dat is een fout!

Zoals het Canadese Openbare Gezondheidsagentschap, meldt, hebben er door sla besmettingen plaatsgevonden met de E.coli-bacterie. Helaas voel je niets van deze bacterie en je kunt er ook niks tegen doen. Er ontstaan hele algemene klachten:

- maagproblemen
- misselijkheid en overgeven
- koorts
- hoofdpijn

De klachten treden tussen de 1 en 10 dagen op na het eten van rauwe groenten. In de meeste gevallen hoef je niet naar het ziekenhuis maar onthoud dat de besmette persoon de bacterie draagt! Vergeet ook niet dat iedereen anders op de ziekte reageert. De een loopt slechts een lichte vergiftiging op en de ander belandt in het ziekenhuis met nieruitval, epileptische aanvallen of overlijdt!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Dat is nog niet alles. Uit onderzoeken van Britse wetenschappers, gepubliceerd in het prestigieuze medische blad Applied and Environmental Microbiology, zijn verpakte en gewassen slabladeren een bron van E.Coli! Het medische portaal Medonet citeert de genoemde onderzoekers en waarschuwt dat een door de leverancier gewassen sla theoretisch ook salmonella kan bevatten.

De uitbraak van de E.coli-epidemie in Noord-Amerika en daarvoor in Groot-Brittannië heeft de algemene aandacht gevestigd op het probleem dat consumenten steeds minder graag groenten zelf wassen. Wij geloven er heilig in dat mooi verpakte sla echt drie keer gewassen moet zijn maar deze mythe wordt ontkracht door de wetenschap! Op de volgende pagina lees je wat je moet doen om niet besmet te raken.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked