logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Wat deze fotograaf vastlegde boven de Noordpoolcirkel brengt je in tranen.

Sceptici beweren dat opwarming van de aarde een verzinsel is van gekke ecologen die de economie willen afremmen, maar deze opname vertelt de bittere waarheid... Onze planeet is er steeds slechter aan toe en wilde dieren hebben er als eerste onder te lijden. Dit heeft de fotograaf Paul Nicklen bewezen hij foto's wilde maken op Baffineiland, het grootste eiland in de Arctische Oceaan, op de Noordpoolcirkel. Wat Paul daar aantrof, bedroefde de hele wereld. Hij publiceerde foto's van een van de honger stervende ijsbeer.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

De fotograaf vertelde in een interview dat de tranen hem over de wangen stroomden terwijl hij de foto's aan het maken was... Hij kon niets aan de pure ellende van het dier doen. Daarom besloot hij maar om deze helaas niet zeldzame situatie nogmaals aan de kaak te stellen.

Opwarming van de aarde betekent dat ijsberen doodgaan van de honger. Een gebrek aan ijs betekent te weinig zeehonden en dus te weinig eten. Door het smeltende ijs verdwijnt de natuurlijke habitat van de ijsbeer, hetgeen al in 2002 bekend was. Het is nu alleen nog erger geworden.

Iedereen moet dit zien want we zijn allemaal verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Deel dit artikel!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked