logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Haar dochter van 13 werd verkracht. 7 jaar later kwam de dader op vrije voeten en zij vermoordde hem in een vlaag van paniek. Het vonnis van de rechtbank is verbazend.

Op 17 oktober 1998 ging de dertienjarige Veronica uit het Spaanse Alicante brood halen. Helaas keerde ze niet ongeschonden terug. Die dag werd ze belaagd door Antonio Cosme en onder bedreiging van een zakmes trok hij haar een steegje in waar hij haar op wrede wijze verkrachtte.

Antonio belandde in de gevangenis maar kwam na zeven jaar weer op vrije voeten. Het eerste wat hij deed was zich naar het huis van het slachtoffer en haar moeder begeven om hen te bedreigen.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Zoals de rechtbank heeft vastgesteld, kwam Antonio in 2005 naar Veronica's moeder Maria del Carmen toe en vroeg haar hoe het met haar dochter ging. De vrouw interpreteerde dit als dreigement. De verkrachter had hen al meermaals bedreigd.

De vrouw kon de psychische druk niet aan. Ze ging een met een fles brandstof een café binnen waar Antonio zat, goot de vloeistof over hem heen en stak hem in brand. De man overleed en nu zit Maria del Carmen 12 jaar in de gevangenis... Veel langer dan de man die haar kind zoveel schade had toegebracht. De vrouw erkende dat ze zich niets herinnert van het ongeluk. Ze handelde uit pure emotie.

Nu heeft de rechtbank bepaald dat Maria del Carmen vrijkomt met de Kerst. Hier gaat de familie van de overleden Antonio echter niet mee akkoord omdat het onrechtvaardig zou zijn. Zij zijn waarschijnlijk de laatsten die recht van spreken hebben...

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked