logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Hij drinkt en rookt niet, eet gezond en sport. Hoe kan hij in godsnaam kanker hebben gekregen?! We hebben de verklaring van een oncoloog.

Vandaag de dag is kanker een van de meest voorkomende doodsoorzaken. Op basis van de statistieken wordt een op de drie mensen ernstig ziek op een gegeven moment in zijn leven. Veel mensen proberen dit te voorkomen door te leven zoals gezondheidsspecialisten aanbevelen: ze roken niet, drinken weinig alcohol of helemaal niet, doen aan sport, proberen gezond te eten en passen ontspanningstechnieken toe voor minder stress, en toch... krijgen ze kanker. Dan rijst steevast de vraag 'waarom ik?!' Oncologen leggen het uit...

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Dr. Vishal Rao, die deze vraag ook kreeg van zijn patiënt, kent het antwoord. Het gaat niet alleen maar om de voor de hand liggende genetische aanleg - sommigen lopen nu eenmaal een hoger risico - maar ook om hoe indirecte kankerverwekkende factoren in ons lichaam terechtkomen.

Allereerst gaat het om pesticiden. Je hoeft niet te denken dat groenten en fruit uit de supermarkt vrij zijn van chemische stoffen. Die zekerheid hebben we alleen wanneer we producten uit de eigen tuin eten...

Ten tweede eten we dagelijks grote hoeveelheden conserveermiddelen, of we dat nu willen of niet. Ze zitten in bijna elk product, van brood tot chocoladerepen. Mensen vergeten dat olijfolie en zout ook zorgen dat eten lang goed blijft zonder chemische stoffen!

Ga naar de volgende pagina om verder te lezen!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked