logo Dingen die er toe doen. Deelze!

De politie waarschuwt tegen een nieuwe virus op Facebook. Lees waar je op moet letten

Facebookgebruikers weten exact hoe dit sociale platform communicatie met andere mensen vereenvoudigt. Heel populair is ook de ermee verbonden app Facebook Messenger, die door meer dan een miljard mensen wordt gebruikt. Het is daarom ook een ideale plek geworden voor oplichters.

We horen vaak over virussen die over Facebook worden verspreid, maar de nieuwste variant is extra gevaarlijk, en dat komt door het gebruik van de taal van het slachtoffer. Het bericht dat de nietsvermoedende persoon ontvangt, is namelijk geschreven in zijn moedertaal!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

De persoon ontvangt een link die zogenaamd refereert aan een video op YouTube. Om ervoor te zorgen dat we sneller klikken, is de vraag "Ben jij dit?" of "Volgens mij ben jij dit" toegevoegd. Als je zo'n vraag van een vriend ontvangt, klik er dan NIET op. Vraag aan die vriend of hij het echt was die het bericht heeft verstuurd.
Wat gebeurt er als je wel op de link klikt? Dan verstuurt het virus soortgelijke berichten naar je vrienden. Ook kan het gegevens stelen van je computer. Onthoud ook dat je verdachte posts en berichten kunt melden bij Facebook zodat specialisten eventuele gevaren kunnen beoordelen. Deel dit bericht alsjeblieft!

De Deense politie heeft via Twitter zelfs een speciale waarschuwing afgegeven tegen het nieuwe virus. We hopen dat als veel mensen onze waarschuwing delen, we de misdadigers kunnen stoppen!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked