logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Wetenschappers hebben een muzieknummer gemaakt dat het gevoel van onrust tegengaat! Kijk of het ook bij jou werkt.

Tot moderne ziekten behoren zeker ook stress en onrust. Als je denkt dat paniek, angst en stress geen invloed hebben op de gezondheid, dan zit je ernaast! Er wordt gezegd dat een slecht functionerende psychische gezondheid een sluipmoordenaar is omdat dit dikwijls leidt tot depressies en zelfs tot zelfmoordpogingen. Psychologen weten heel goed waarom in onze tijd maar liefst 30% van de bevolking tussen 18 en 54 jaar leidt aan ernstige klachten ten gevolge van aanvallen van onrust, en de meesten onder ons tijdelijke depressies kennen.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Wetenschappers zijn het er unaniem over eens dat een gevoel van onrust en natuurlijke psychische problemen al thuis beginnen. Overbezorgde ouders geven een gevoel van angst mee en daarbij komt de sociale druk van het moeten bewijzen dat je een goede leerling, student en later werknemer bent. De technologische ontwikkeling helpt ook niet. Iedereen wil op de hoogte zijn van de nieuwste gadgets en voortdurend in zichzelf investeren, ten koste van de gezondheid...

We staan onder voortdurende druk van het nemen van 'goede beslissingen' waar letterlijk iedereen ons op beoordeelt, van ouders en docenten tot vreemden op sociale media. Hoe ga je dus om met de druk en hiermee gepaard gaande angsten?

De meesten mensen blijken hulp te zoeken in medicijnen. De farmaceutische industrie bombardeert ons met antidepressiva, tabletten voor kalme zenuwen, slaappillen... Helaas hebben alle medicijnen bijwerkingen en raak je er makkelijk aan verslaafd. Wetenschappers hebben een betere en doeltreffendere methode opgesteld zonder bijwerkingen! Lees verder.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x