logo Dingen die er toe doen. Deelze!

3 feiten over keizersnedes die iedere moeder moet kennen.

Er bestaat niet zoiets als een 'echte bevalling'. Of een vrouw nu bevalt op eigen kracht of via de keizersnede, of ze nu alleen bevalt of in het bijzijn van haar partner, in het ziekenhuis of thuis, op bed of in bad; het is altijd een enorme inspanning die respect en erkenning verdient.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

1. Het verdragen van de gevolgen van een chirurgische ingreep

Bevallen met chirurgie is een serieuze operatie die niet zonder risico's is voor zowel de moeder als het kind. De pijn na de ingreep duurt veel langer dan na een natuurlijke bevalling.

Onthoud bovendien dat de vrouw tijdens de operatie bij bewustzijn is ondanks de pijnstillers. Dit kan een traumatische ervaring zijn. Ze voelt namelijk geen pijn maar ze voelt wel dat er iets met haar lichaam gebeurt... Volledige narcose wordt alleen in plotselinge situaties gegeven die levensbedreigend zijn voor de moeder en het kind. Ze is ook volledig op zichzelf aangewezen omdat de partner vaak niet tot de operatiezaal wordt toegelaten (in tegenstelling tot bij natuurlijk bevallen).

2. Onzekerheid en onrust Helaas kan tot het moment dat de pijnstillers stoppen te werken niet worden vastgesteld of alles bij de patiënte in orde is. Moedige moeders denken niet aan zichzelf maar alleen aan het welzijn van hun kind.

Ga verder naar de volgende pagina en lees waarom moeders na een keizersnede respect verdienen en geen gehoon over een 'makkelijke bevalling', want dat is het helemaal niet...

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked