logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Voor de grap deed hij een zwangerschapstest die hij vond in de badkamer van zijn vriendin. Dit heeft zijn leven gered.

Mannen gaan veel minder vaak naar de dokter voor controle-onderzoeken dan vrouwen, en dat is een grote fout. Een op tijd ontwaarde ziekte is een grotere kans om weer gezond te worden. Hier kwam een gebruiker op Reddit laatst achter en deelde vervolgens zijn ongewone verhaal als waarschuwing:

"Goed, misschien was dit niet het slimste om te doen maar het leek me gewoon grappig om een zwangerschapstest te doen. Ik vond er een in de badkamer en mijn vriendin was toevallig niet thuis... Ik gebruikte de test volgens de bijsluiter en tot mijn verbazing was de uitslag positief".

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Natuurlijk kon hij niet zwanger zijn maar er was duidelijk iets aan de hand met zijn hormonen. Toen hij een foto van de test voor de grap op internet had gezet, adviseerde een van de forumbezoekers om naar de dokter te gaan voor een controle voor teelbalkanker. Gelukkig volgde hij dit advies op!

Hij was inderdaad ziek maar gelukkig was de kanker nog in een vroeg stadium en kon de ziekte in de kiem worden gesmoord.

Humaan choriongonadotrofine blijkt een hormoon dat niet alleen door zwangere vrouwen maar ook door mannen met teelbalkanker wordt geproduceerd.

Misschien is het helemaal niet zo'n gek idee als mannen ook af en toe een zwangerschapstest doen?

Spoor mannen aan tot regelmatige controle en deel dit bericht.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked