logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Deze ziekte is ongeneesbaar en kan aan het zwembad opgelopen worden!

Aan het zwembad voornamelijk in het water komen opperhuid, zweet, speeksel, haar, en zelfs uitwerpselen terecht. Meestal zijn hoeveelheden zo verwaarloosbaar dat niemand ze ziet als bedreiging omdat het waterbehandelingssysteem het wel zal zuiveren.

Helaas zijn sommige pathogenen bijzonder sterk en agressief. Ze kunnen een werkelijke bedreiging voor je gezondheid zijn. Patiënten "infecteren" het water wanneer ze naar het zwembad gaan.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Een dergelijke ziekte is diarree. Na problemen de stoelgang mag je twee weken niet naar het zwembad gaan. Professor Reynold van de Universiteit uit Arizona: "Zelfs als je je goed voelt en geen symptomen meer hebt met de darmen, dan ben je nog steeds een drager van het pathogeen."

Helaas blijkt uit een poll in de Verenigde Staten dat weinig mensen deze aanbevelingen volgen. Een op de vier volwassenen gaan naar het zwembad ondanks diarree. Meer dan de helft van de ondervraagden gaven ze toe dat ze zelden douchen voordat ze gaan zwemmen. Tot slot zei drie op vijf volwassenen dat ze ooit wel eens water uit het zwembad hadden ingeslikt.

De epidemie van cryptosporidiose werd overgebracht van de VS naar Europa en is een van de belangrijkste redenen waarom je tijdens een diarree niet naar het zwembad mag gaan. Cryptosporidiosis is een parasitaire ziekte. Zwemmen in een zwembad waar een persoon het 'besmet' heeft, is genoeg voor een ander persoon om per ongeluk wat water in te slikken. En kan lijden tot deze ongeneeslijke ziekte. Cryptosporidiosis wordt gekenmerkt door een waterige diarree en wisselende intensieve en plotse buikpijn. Andere symptomen die verband houden met de infectie zijn hoofdpijn, vermoeidheid , spierpijn, misselijkheid, verlies van eetlust en braken.

Parasieten kunnen gedurende 10 dagen in chloorwater overleven! Helaas zijn ze niet de enige bedreiging die in een zwembad te vinden zijn. Deze omvatten escherichia coli, geelzucht - hepatitis A, bindvliesontsteking of ringworm.

Als je de eenvoudige regels volgt, heb je niets te vrezen! Deel dit artikel op Facebook - want veel mensen moeten dit weten!

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked

x