logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Arrogant meisje wachtte op een vlucht. En de oude vrouw die naast haar zat, gaf haar onbewust een levensles.

Niemand vindt het leuk om te wachten, en het leven zit niet op ons te wachten: bij de dokter, op het vliegveld, in het verkeer ... Vooral jongeren hebben altijd haast en merken niet op wat belangrijk is. Het werd pijnlijk ervaren door een studente die zo zelfverzekerd was dat ze een vreemde oude vrouw iets aandeed en erna enkel zelfmedelijden had.

De verwaande meid wacht op het vliegveld voor haar vlucht. Ze had meer dan een uur tijd om in te checken, dus ze besloot een boek te kopen. Terloops zag ze dat ze koekjes liggen en kon het niet laten, dus ze kocht een pakje.

Woedend op de wereld begon zich door de menigte te bewegen op zoek naar een rustig plekje waar ze haar boek kon lezen. In de ruimte die ze vond zat enkel een oude dame, die ook een boek bij haar had.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

De jonge vrouw besloot dat de oude vrouw een "veilige" metgezel zou zijn - als zij ook leest, zou ze haar niet storen. Ze wilde met niemand praten. Dus nam ze haar boek en begon te lezen.

Na het lezen van meerdere pagina's herinnerde ze zich dat ze de koekjes nog had. En inderdaad, daar lagen ze, op de stoel naast haar. Ze nam het pakje ter hand en opende het onder aandacht van de oudere dame . Het meisje haalde arrogant haar schouders op, nam een koekje uit de doos en ging terug aan het lezen. Maar wat de oude dame vervolgens deed, deed de jonge dame zich verslikken in haar koekje.

De vreemde , wie anders, reikte naar het pakje koekjes! Het meisje keek haar verbaasd aan, maar ze zei niets. Maar haar gedachten ... 'Dwaze oude vrouw, wat denkt ze wel?' De meid probeerde zich op het boek te concentreren, maar de irritatie groeide , elke keer dat ze een koekje nam, ... nam de oude dame er ook eentje.

Het meisje was woedend op zichzelf dat ze niet wist wat ze tegen deze onbeleefde vrouw moest zeggen. Ze kon de laatste koek niet nemen want de oude dame had het net genomen... maar ze brak het in twee, gaf het aan de jonge meid met een glimlach. Ze trok de koek uit haar hand en zei woedend dat ze een brutale ongemanierde dief was die haar eigen koekjes moest kopen in plaats van zonder te vragen haar koekjes te nemen. De oude vrouw keek haar verrast aan, liet haar hoofd zakken, nam haar dingen en ging weg. En zij stond daar, rood van woede, en ze voelde dat mensen naar haar keken. Ze pakte haar tas en vertrok voordat ze het zou uitschreeuwen. Ze vond een andere plek maar kon haar niet meer concentreren op het lezen, ze dacht nog steeds aan de situatie en voelde zich boos op de vreemde oude vrouw. Het had geen zin om zelf proberen door te lezen. Boos, opende haar tas en ... een gevoel van schaamte overmande haar.

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked