logo Dingen die er toe doen. Deelze!

Een 17-jarige jongen schakelde zijn telefoon uit en wierp zich onder een trein. Enkele maanden later vertelt zijn moeder iedereen de waarheid over dit tragische evenement.

Kijkend naar foto's van 17-jarige Felix Alexandra uit Worcester, Engeland, zou niemand raden dat deze jongen jarenlang getraumatiseerd was. Een glimlachende tiener - is het eerste wat in je opkomt. De waarheid is echter anders. De schijn die hij voor zijn directe omgeving (ouders, vrienden, leraren) ophield. Niemand zag of wou zien dat jonge mensen, zoals Felix, op de rand van zelfdoding leven. Felix was zo wanhopig dat hij zelfmoord heeft gepleegd.
Lees de brief van zijn moeder. Misschien zal dit helpen om iemands leven te redden.


Alles veranderde toen Felix naar een nieuwe school ging . Hij ging naar de prestigieuze King's School, waar iedereen verslaafd raakten aan een computer spel, 'Call of Duty: Modern Warfare 2'. Felix's ouders hadden hem verboden om het te spelen, ze beweerden dat het agressie en asociaal gedrag bevordert . Het bleek al snel dat ze gelijk hadden. Klasgenoten begon Felix te bespotten , en hij bleef niet gespaard door pijnlijke opmerkingen op school. Toen begonnen ze met het schrijven van beledigingen op portals en het sturen van verschrikkelijke SMS-berichten naar Felix . Het was slechts het begin ...

In de komende drie jaar had de schijnbaar vrolijke jongen vele verbale aanvallen doorstaan . Hij werd beledigd en lastiggevallen op school, daarna begonnen de beledigende woorden te verschijnen op het internet. Zijn ouders besloten hem van school te laten veranderen, maar het was te laat.
Felix dacht dat hij waardeloos was, niemand om aandacht aan te besteden . Hij wilde geen nieuwe mensen ontmoeten, hij was depressief.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Zijn ouders hoopten dat de omgevingsverandering hem zou helpen, maar de tiener die het slachtoffer was van geweld op school had de hulp van een specialist nodig. Hij heeft dit niet gekregen. Op 27 april 2016 nam zijn eigen leven onder de trein.

Nu wil zijn moeder de brief met iedereen delen die ze schreef na zijn dood. Misschien redt het een slachtoffer van pesten:

"Op 27 april 2016 nam onze prachtige zoon zijn eigen leven en was slechts 17. Hij deed het omdat hij geen andere uitweg zag en zijn zelfbeeld werd volledig vernietigd door het jarenlange pesten die hij op school heeft ervaren.

Het begon met de gebruikelijke kwaadaardigheid en isolatie in zijn klas, toen begon het wrede gebruik van sociale media . Mensen die Felix nooit hebben ontmoet hebben hem op een vreselijke manier beledigd. Hij had geen vrienden, niemand wilde of had schrik om de meest gehate jongen op school te benaderen.

De school was dagelijks een kwelling voor hem. Eindelijk veranderden we van school, maar hij was erg sceptisch. Hij was er zeker van dat hij in de nieuwe omgeving hetzelfde zou meemaken. Hij voelde zich waardeloos en we konden hem niet helpen.

Ondanks dat alles leek hij nieuwe vrienden op school te hebben gevonden, leraren spraken met hem. Alles zag er goed uit, maar ... Hij was te diep gekwetst, te veel veranderd door pijnlijke ervaringen. Hij begreep niet hoeveel mensen echt van belang waren. "

Trends nu meteen

× Like deelze.nl op Facebook Al geliked